fbpx

Påskemuffins

Små lækre påskemuffins lavet med gulerødder og nødder – og en lækker cremet smørcreme ala frosting med syrligt citron.

En skøn opskrift til påskefrokost og påskeferien 🐣

opskrift på veganske påskemuffins

Jeg er begyndt at elske at lave meget sæson-inspirererede opskrifter som nærmest “skriger” en bestemt årstid. Det var noget, jeg startede på sidste påske, som så bredte sig til hele sommeren, efteråret, halloween, jul, nytår og nu påske igen. Jeg synes, at det er noget så hyggeligt!

Men selvom de her muffins kaldes “påskemuffins”, så er det faktisk en muffinopskrift, som kan laves hele året rundt. For man kan nemt anrette dem uden påskeæg på toppen og servere dem som klassiske gulerodsmuffins.

Mine tips til påskemuffins:

  • Creme fraiche/yoghurt: Til dejen tilsatte jeg 1 dl. creme fraiche (jeg brugte en vegansk version, men alle typer creme fraiche kan bruges!). Og her kan du også sagtens bruge en rest neutral yoghurt.
  • Kardemomme: Jeg tilsatte også 1 tsk. kardemomme til dejen, som jeg synes er super lækkert sammen med gulerødder og nødderne. Men kardemomme kan sagtens udelades eller erstattes med ekstra vanilje.
  • Nødder: Jeg brugte 50g. samlet en blanding af valnødder og hasselnødder. Men alle slags nødder kan bruges, og de kan også sagtens helt udelades.
  • Smørcreme/frosting: Sørg for at smørret har stuetemperatur (det må ikke være koldt), og pisk det med en elpisker til smørret er helt blødt. For ellers kan din smørcreme skille og blive meget grynet. Tilsæt først herefter de andre ingredienser og pisk igen.
  • Citron: Det er meget forskelligt, hvor meget citron der skal i frostingen. Det er alt efter smag og behag! Jeg elsker citron, så jeg tilsatte skallen fra 1 hel øko citron + cirka 1 spsk. saft. Men start med det halve og smag til undervejs, så den rammer dine smagsløg!

Jeg brugte en sprøjtepose + stjernetylle størrelse 13 til frostingen. Men du kan sagtens smøre frostingen på med en dejskraber, en ske eller en pose med hul i, hvis du synes, det er nemmere.

Påskemuffins opskrift.

Antal: 10 styk
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 25 min.

Lækre påskemuffins med gulerødder og nødder. En vegansk muffin opskrift med lækker citron frosting og chokolade påskeæg.

Ingredienser:

  • Muffins:
  • 3 dl. mel
  • 1,5 dl. sukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1,5 dl. havremælk (eller andet plantemælk)
  • 1 dl. neutral olie
  • 1 dl. creme fraiche eller yoghurt, evt. vegansk version
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 50g. nødder (kan udelades)
  • Frosting:
  • 150g. smør eller plantesmør, blødt
  • 100g. flormelis
  • 1 spsk. citronsaft + skal
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150g. flødeost (jeg brugte vegansk creme cheese)
  • Evt. små påskeæg til toppen (valgfrit)

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 200ºC almindelig varme.

2

I en skål røres mel, sukker og bagepulver sammen. Tilsæt salt, havremælk, neutral olie og creme fraiche (eller yoghurt).

3

Riv gulerødderne på et rivejern og hæld med op i dejen sammen med kardemomme, vaniljesukker og hakkede nødder. Vend dejen godt sammen og fordel i muffinsforme til dejen når op til kanten.

4

Bages i 20-25 min til de er flotte gyldne over det hele. Hold øje med dem efter 20 min og stik gerne i dem, så du kan se, om de er færdige. Mine muffins skulle have cirka 22 min. Lad dem køle helt af bagefter.

5

Frosting: I en skål tilsættes smørret i mindre tern. Sørg for at smørret har stuetemperatur (det må ikke være for koldt). Pisk med en elpisker til smørret er helt cremet og blødt.

6

Tilsæt flormelis, citronsaft + skal og vaniljesukker og pisk igen.

7

Tilsæt flødeost (eller vegansk creme cheese) som også har stuetemperatur ligesom smørret. Pisk blandingen igen til en ensartet smørcreme. Smag den til og tilsæt mere citron, hvis du synes. Sæt på køl indtil servering.

8

Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjerne tylle og pynt alle muffins. Pynt evt. også med små påskeæg på toppen.

Opskrift på veganske påskemuffins.

Min opskrift på påskemuffins er vegansk, da jeg ikke har brug æg eller mælkeprodukter til dejen. For du kan nemlig sagtens lave påskemuffins uden æg ved at bruge neutral olie, vegansk creme fraiche eller vegansk yoghurt.

Her ses nogle af ingredienserne, jeg brugte til kagerne ↓

ingredienser til påskemuffins

Start med at blande de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt de våde ingredienser, revet gulerødder og hakkede nødder. Vend det sammen til en god sammenhængende dej, som hældes i de små muffinsforme.

Jeg sprayer altid lidt fedtstof i alle formene, så jeg er sikker på, at papiret ikke sidder fast på de små muffins, når de er færdigbagt.

dej til muffins med gulerod og valnodder

Bag muffinsene i cirka. 20-25 min – men hold gerne øje med dem efter 20 min. Stik i dem med en pind eller spyd. Hvis noget af dejen hænger fast og er ubagt, så skal de have lidt længere tid.

bagte muffins og frosting smorcreme

Påskemuffins med citron frosting.

Den her frosting ala smørcreme er lidt en slags luksus frosting. Hvert fald set med mælkefri øjne. Jeg elsker at eksperimentere med mælkefri produkter, og jeg synes, at den her smørcreme blev super vellykket!

Jeg brugte plantesmør, flormelis, øko citron skal + saften, lidt vaniljesukker og en vegansk flødeost ala cream cheese fra brandet “Sheese”. Og alt i alt, blev det en virkelig fin og lækker topping til de små gulerødskager!

muffins klar med frosting

Og så synes jeg heller ikke, at de skulle snydes med lidt små chokolade påskeæg på toppen! Her valgte jeg bare nogle fra supermarkedet i en fin gul farve med lidt mørkebrunt chokolademønster.

Men du kan sagtens undlade påskeæg eller skifte dem til lige præcist den farve, du ønsker! Ellers er der også lidt inspiration at hente her.

påskemuffins med frosting citron

Servering: Jeg anrettede og pyntede mine muffins til årets påskefrokost med min familie. Og de var heldigvis et hit hos både børn og voksne! Den eneste begrænsning vi alle havde, var mangel på plads i maverne efter en kæmpe luksus påskefrokost. Men det hører jo nok bare altid højtiderne og sæsonerne til!

muffins til påske og påskeæg

Jeg håber, at du kan bruge opskriften og får lyst til at afprøve de her muffins i dag søndag eller i morgen på 2. påskedag. 🐣

Rigtig god påske til alle jer!

Giv muffinopskriften stjerner her ↓

4.7/5 (3 Reviews)

2 thoughts on “Påskemuffins”

  1. Kan de godt laves i forvejen med frosting på toppen, og holde til dagen efter, hvis bare de står koldt?

    1. Hej Rikke,
      Beklager mit sene svar – men det tror jeg sagtens, at de kan. Dog ikke mere end 1 dags tid, da jeg frygter, at de måske vil blive til den tørre side.
      Håber at det smagte – Rigtig god påske!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top