Skøn olivensalat med grønne og sorte oliven, tomat, løg og persille. En rigtig god idé til en forret, snack eller appetizer til tapasbordet.
Serveret med sprøde kiks og friske krydderurter.
Hvis du mangler en ny idé til et tapasbord, som er nem a lave, gerne uden kød og som smager drøngodt – så er den her olivensalat et virkelig godt bud! Måske ser den ikke ud af meget. Men den her olivensalat er virkelig værd at servere til alt lige fra tapasbord, som snacks eller appetizers.
Jeg er så heldig at holde en lille bog reception for min nye kogebog – og der tænker jeg, at servere den her skønne olivensalat. Den er så nem at lave, og skøn at servere til fx buffet, reception, til et tapasbord eller som en skøn forret!
Opskriften tager kun 15 min at snitte og røre sammen – og den kan nemt laves timer i forvejen, inden den serveres. Opbevares gerne på køl inden servering.
Olivensalat.
Skøn olivensalat med grønne og sorte oliven, tomat, løg og persille. Skøn forret, snack eller appetizer til tapasbordet.
Ingredienser:
- 100g. grønne oliven, uden sten
- 100g. sorte oliven, uden sten
- 1 løg
- 50g. tomater (ca. 1 stor eller 4 små cherrytomater)
- Valnødder, 1 lille håndfuld
- Frisk persille
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamico eddike, crema
- Saft fra 1/4 citron
Sådan gør du:
Hak alle oliven, løg og tomater i små tern. Enten fint eller groft alt efter hvilken konsistens du ønsker.
Hæld hakkede oliven, løg, tomater og hakkede valnødder i en skål.
Hak lidt frisk persille og kom med op i skålen. Hæld 1 spsk. olivenolie i sammen med balsamico (jeg brugte crema, den tykke udgave). Tilsæt lidt citronsaft og friskkværnet peber og rør det hele godt sammen.
Server den lækre olivensalat på et fad med sprøde kiks, brød, chips eller andet lækkert tilbehør.
Opskrift på olivensalat.
Tricket til den her olivensalat er, at snitte alle grøntsagerne virkelig fint. Det gælder både løg, tomat, og oliven.
Jeg brugte stenfri oliven (for nemhedens skyld), men her kan du sagtens bruge oliven med sten. Her skal man dog så lige bregne ekstra tid, da det tager den del tid at frasortere alle stenene.
Hvilke oliven skal man bruge? Det korte svar er, at du kan bruge lige præcist de oliven, som du bedst kan lide! Jeg elsker græske kalamata oliven. Og af de grønne der brugte jeg de grønne picholine oliven med hul i. Men der findes simpelthen så mange slags, og du kan bruge dem alle.
Tip: Jeg vil dog ikke gå efter de helt billige oliven, da de ofte ikke smager af særlig meget, og det giver din olivensalat en lidt kedelig fornøjelse.
Olivenmix til tapas, snacks og appetizers.
Olivensalaten er skøn at servere med kiks. Jeg brugte aflange brødstave, som var lidt grove i konsistensen. Men her kan du bruge alle slags kiks. Både saltede, søde, sprøde, grove, rustikke, hjemmelavede eller færdigkøbte.
Hvis du har nogle andre gode idéer til hvad man kan lave til tapas, snacks, forretter eller appetizers, så skriv endelig nedenfor! Jeg prøver virkelig at udvide min kategori med en masse opskrifter i den genre. Skøn dag til jer!