Marokkansk simreret med gulerødder, sød kartoffel og kikærter eller linser. En lækker gryderet til efteråret eller vinteren, serveret med lime, mandler, avocado og bulgur.
Simreretter er for mig den ideelle ret at lave i større portioner, og gemme til at spise resten af ugen. Det er både nemt, hurtigt og desuden billigt. Desuden smager en ret som denne, ikke værre af at blive varmet op igen. Tilsæt 1-2 dl. vand, lidt ekstra krydderi hvis nødvendigt og så smager retter frisk igen.
Jeg mixede denne ret sammen i weekenden, og i dag tog det mig kun et par minutter at serveret et lækkert måltid. Blot ved at varme retten op. En hel perfekt måde at komme igennem de travle dage på, når man ikke altid har tid og mulighed for at lave retten helt fra bunden.
Du kan vælge mellem at bruge 1 dåse linser eller kikærter til retten. Brug desuden altid de grøntsager og bælgfrugter du allerede har. De fleste af mine aftensmads-opskrifter kan nemlig nemt varieres og erstattes med nye ingredienser.
Marokkansk gryderet med grøntsager.
Lækker opskrift på Marokkansk simreret – Nem og lækker gryderet med kikærter, gulerødder, ris, mandler. Stærk opskrift med cremet avocado og ris.
Ingredienser:
- 1 stort løg, hakket
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. chili flager
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. paprika
- 1 dåse kikærter eller linser
- 1 sød kartoffel (omkring 400g.)
- 2 store gulerødder, hakket i skiver
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl. vand
- 1 dl. rosiner
- 1 håndfuld frisk spinat
- Smag til med salt og peber.
- Tilbehør
- 2 dl bulgur
- Frisk persille
- 1 håndfuld mandler, hakkede
- Avocado og lime
Sådan gør du:
Steg løg og hvidløg på panden i lidt olie. Tilsæt krydderierne og lad dem varme godt igennem.
Skyld og hak sød kartoffel og gulerødder i små tern. Hæld dem med op på panden sammen med kikærter. Tilsæt hakkede tomater og ca. 1 dl. vand. Lad det simre over lav/mellem temperatur i cirka 30 minutter indtil retten bliver tyk.
Tilsæt herefter 1 dl. vand og drys med salt og peber. Sæt gerne låg på gryden og lad retten simre igen i cirka 1/2 - 1 times tid (efter hvor meget tid du har).
Tilsæt spinaten de sidste 5-7 minutter og smag retten til.
Kog bulgur, hak mandlerne og skær avocadoen i mindre skiver.
Pynt den færdige ret med frisk persille , hakkede mandler, avocado og lime.
Jeg har været så heldig, at Pernille Rosenkilde har lavet opskriften også. Og hun tager sådan nogle skønne billeder, som jeg ikke synes, at I skal snydes for.
→ Se hendes flotte fortolkning af opskriften lige her!
Hej
Du har glemt at skrive sød kartoffel i ingredienslisten
Hej Sille,
Yes, det var en fejl! Tak fordi du skrev det, den er hermed rettet 🙂
Kh Michala!
Hej,
Der står simreret med gulerødder, linser, lime og mandler oppe i beskrivelsen, men nede i ingredienslisten står der intet omkring linser 🙂
Kh Seliina
Hejsa!
Det var faktisk fordi, at jeg vil lade det være åbent, om man helst ønsker at bruge linser eller kikærter. Jeg glemte bare at skrive “linser” oppe under ingredienserne – så det har jeg gjort nu 😉 Tak for du skrev det!
Skøn dag til dig,
Kh Michala