Sunde havregryns cookies med chokolade.
Min nemme opskrift på havregryns cookies. De her sunde kiks er kun lavet med naturlige ingredienser og intet sukker.
Herudover så er opskriften lavet uden æg og uden smør. Eller, det var så lige indtil, at jeg fandt ud af hvor lækkert det nye plantesmør fra Smørbart er. Før brugte jeg altid kokosolie, da det giver en ret god kombination til cookies selvom man bruger mange tørre ingredienser. Men 2 spsk. plantesmør er i denne sammenhæng virkelig godt. Jeg brugte mælke-fri mørk chokolade, men du kan også nemt tilsætte fx hvid, lys eller andre chokoladetyper.
Prøv også – denne lækre peanut butter smoothie til. Kold og lækker drik i kombination med de varme sprøde havregryns cookies. Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Skriv endelig en kommentar nedenfor hvis du har nogen spørgsmål.
Havregryns cookies – sund opskrift
Sunde og nemme havregryns cookies. Lavet uden æg og kun naturlige ingredienser. Sund og vegansk cookie opskrift – klar på 15 minutter. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser:
- 200g havregryn
- 5 spsk. mel (hvis glutenfri - brug mandelmel)
- 2 spsk. kakao
- 1 tsk. bagepulver
- 3 spsk. kokosolie, blødt/smeltet
- 5 spsk. ahornsirup
- 2 spsk. plantesmør
- mælkefri mørk chokolade (brug den du bedst kan lide)
- 1 tsk. salt
Sådan gør du:
Forvarm oven til 180c.
Hæld havregryn, mel, kakao, mel, salt og bagepulver i en stor skål. Mix de tørre ingredienser sammen først og tilsæt bagefter de våde ingredienser: ahornsirup, smeltet eller blødt kokosolie og plantesmør. Skær til sidst chokoladen i mindre stykker og hæld i dejen.
Brug en spiseske og form dejen. Brug 1 spsk. dej til 1 cookie. Form med hænderne til små bolde og placer på en bageplade med bagepapir. Tryk dem en smule ned med fingrene, så de er formes til cookies.
Bag dem i 10-12 minutter til de er gyldne og sprøde. Køl ned før de spises.
Mine tips til de bedste veganske cookies:
Veganske cookies er lavet med traditionelle cookie ingredienser, men uden æg i opskriften. I en vegansk cookie opskrift skal man som en stor overraskelse undgå æg, og skifte til plantemælk and plantesmør. Som nævnt brugte jeg plantesmør til denne opskrift, men kokosolie kan også indtage pladsen. Selvfølgelig er en vegansk opskrift kun så ‘vegansk’, som ingredienser gør den til. Måske vil nogen hårde dommere slå ned på hvis man bruger hvidt eller brunt sukker. Og hermed også om chokoladen er oprigtig vegansk og mælke-fri. Men det er en helt anden historie. Jeg bruger altid chokolade fra Goodio – et fantastisk Skandinavisk brand som laver den bedst veganske chokolade i utallige variationer og smage.
Hvis du går efter en glutenfri opskrift, så skift endelig melet ud med mandelmel. Sørg for at tilsætte nok våde ingredienser sammen med melet. Tilsættes der for meget, bliver dejen for vandet og for svær at forme. Dejen har brug for at være klistret og meget nem at forme til runde kugler. Husk også, at for lidt våde ingredienser gør alle cookies tørre og alt for kikseagtige.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften på havregryns cookies! Spørg endelig i en kommentar nedenfor, hvis du har nogen spørgsmål.
Bedøm opskriften på havregryns cookies nedenfor ↓