fbpx

Græskar mac and cheese

Opskrift på vegansk græskar mac and cheese. En super skøn og anderledes opskrift, lavet i en efterårs version med blomkål og en puré med flotte orange hokkaido græskar.

græskar mac and cheese

Ummh. Det er altså lige før, at den her mac and cheese med græskar overgår min favorit opskrift på klassisk mac and cheese. Jeg elsker den cremede smag, som græskaret får, når det blendes. I opskriften skal man egentlig bare hælde den cremede puré ovenpå de kogte blomkålsstykker og macaroni. Drys toppen med lidt ost (jeg brugte vegansk ost), salt og peber. Bag retten i ovnen i 15-18 min. til toppen er gylden.

En nem, lækker og varm efterårsret, (som også er forholdvis sund). Der er kun brugt 1 dl. plantemælk, 1 spsk. plantesmør og drysset med lidt vegansk ost på toppen. Men selve puréen er altså mest lavet af græskar.

» Prøv også: Klassisk, vegansk mac and cheese med blomkål og spinat

Græskar mac and cheese

Antal: 2-3 personer
Forberedelse: 25 min. Tilberedning: 15 min.

Nem, cremet, vegansk opskrift på græskar mac and cheese. Lavet med en græskar puré, vend sammen med blomkål og macaroni.

Ingredienser:

  • 450g. hokkaido græskar (ca. 1/2 styk)
  • 150g. pasta macaroni
  • 200g. blomkål
  • 1 spsk. plantesmør
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 løg
  • 1 dl. mælk (jeg brugte havremælk)
  • Saft fra 1/2 citron
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld ost (jeg brugte vegansk ost)

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 180°C varmluft.

2

Skær skrællen fra græskaret (brug 450g. cirka 1/2 græskar), og skær i små tern. Hæld stykkerne i en gryde dækket med vand og kog 15 min. indtil stykkerne er helt bløde og møre.

3

Imens skylles og skæres 200g. blomkål i små buketter. I en gryde koges macaroni og blomkål sammen i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra.

4

Hæld græskarstykkerne i en minihakker (eller brug en skål og en stavblender), og tilføj presset hvidløg, 1/2 løg, mælk, saft fra 1/2 citron og drys godt med salt og peber. Blend til en blød og cremet puré.

5

Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof og hæld macaroni og blomkål deri. Smag puréen til og hæld den ud over. Drys med ost på toppen, salt og peber.

6

Bag fadet i ovnen på i 15-18 minutter indtil toppen er gylden.

Mac and cheese med græskar puré.

Når græskarstykkerne er kogt, så laves blendes de til en puré sammen med hvidløg, løg, lidt plantesmør, plantemælk, citron, salt og peber ↓

hokkaido græskar pure

Hæld puréen ovenpå de kogte blomkål og macaroni i et fad. Bland godt sammen og drys toppen med revet ost, salt og peber – og bag fadet 15 min. i ovnen ↓

græskar puré hældes over macaroni

Hokkaido mac’n’cheese.

Da det blev hokkaido sæson, der vidste jeg, at jeg skulle afprøve en hokkaido macaroni version. Jeg er vild med begge dele, så en kombination, ville da kun blive endnu bedre!!

macaroni mac and cheese til aftensmad

Citronsaften er ret vigtig for puréen, så den skal du ikke undlade! For ellers kan puréen godt gå hen og blive lidt fed, tung og kedelig i smagen, hvis ikke den bliver piftet op med lidt citron, salt og peber. (Det er ikke noget som tager smag fra græskaren, men det er bare med til at forstærke den.)

Til osten på toppen, der brugte jeg Violife original flavour block. Den smelter super fint, og giver den der ostede fornemmelse på toppen, som vi kender vi en klassisk mac’n’cheese ↓

opskrift på amerikansk mac'n'cheese

Opskriften er lavet med blomkål, men oprindeligt er mac’n’cheese lavet uden blomkål, så du kan altså sagtens udelade dette. Jeg synes dog, at det gør sig godt sammen med macaroni – og så er det jo en fantastisk måde, hvor man kan gemme lidt flere grøntsager i retten.

græskar mac and cheese

Til pastaen, der kan du faktisk bruge ret mange typer af pasta! Selvfølgelig er det oplagt at bruge klassisk macaroni, men du kan også sagtens bruge suppenudler, suppehorn eller andre små pastatyper.

Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Følg endelig med under @micadeli_Pinterest eller Instagram, hvis du vil se endnu flere opskrifter!

Giv opskriften på vegansk mac and cheese stjerner her ↓

5/5 (1 Review)

3 thoughts on “Græskar mac and cheese”

  1. Hej Michala. Du skriver, at du skære skallen fra græskarret. Jeg køber altid økologisk hokkaido græskar. Når man vasker græskarret, kan man også bruge skallen. Der sidder en masse vitaminer der, og den bliver lige så fin og cremet, som uden. Bare en lille god info ☺️. Tak for god inspiration. Ha’ en dejlig weekend. Pia Jensen

    1. Hej Pia
      Sikke en god idé! Tusinde tak for at dele herinde – det vil jeg bestemt prøve næste gang, jeg finder økologiske hokkaido græskar.
      Normalt så elsker jeg skrællen på grøntsager!
      Rigtig skøn weekend. Bedste hilsner!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top