Lækker og super nem figengrød til morgenmad, brunch eller som en eftermiddagssnack. Serveret med peanut butter, yoghurt og friske figner.
Grøden er vegansk og glutenfri. Klar på kun 15 minutter.
I dag vil jeg dele min skønne, sunde og nemme opskrift på figengrød, som jeg har spist mange morgener i træk på det seneste. Det er en vegansk og glutenfri havregrød som mætter i mange timer. Lavet med friske figner som er SÅ lækre i sæson her for tiden mellem slut sommer og start efterår.
Havregryn: Jeg brugte 1 dl. grovvalsede havregryn (glutenfri) til opskriften, da jeg bedre synes om konsistensen og da de er super rige på kostfibre. Jeg tilsatte også hørfrø 1/2 dl. hørfrø for ekstra fylde og mæthed.
Den her figengrød er super nem, den er mættende til langt op på dagen og fyldt fibre og andre med gode ting. De mættende fibre kommer fra blandet andet havregryn og hørfrøene, da især hørfrø har mange gode ernæringsmæssige egenskaber.
Antal: Opskriften giver 1 portion og kan nemt fordobles alt efter antal serveringer.
Figengrød opskrift.
Sund figengrød med friske figner. En sund havregryn med hørfrø og havregryn til en sund og mættende morgenmad eller brunch.
Ingredienser:
- Grød:
- 6 figner, friske
- 1 dl. havregryn, evt. glutenfri
- 3 dl. vand
- 1/2 dl. hørfrø
- 1/2 tsk. salt
- Toppings:
- Neutral yoghurt, vegansk
- Peanut butter
- Ahorn sirup
- Hampefrø
Sådan gør du:
Grød: Hæld havregryn, vand, hørfrø og salt i en lille gryde og lad det koge op i 5 minutter under omrøring.
Mos 4 figner (uden skrællen) med en gaffel på et spækbræt og hæld det op i grøden. Skru herefter ned for varmen og rør godt rundt til en ensartet grød.
Toppings: Anret grøden i en skål og server den med dine favorittoppings. Jeg tilsatte ahorn sirup, kold yoghurt, peanut butter, hampefrø og de friske figner.
Opskrift på nem og sund figengrød.
Til 1 portion figengrød, der bruger jeg cirka 6 figner. 4 figner til grøden, som jeg moser ned i. Og så 2 friske figner som jeg skærer i både til toppings.
For give grøden lidt ekstra smag, så tilsatte jeg også lidt stødt kardemomme. Her kan du også bruge vanilje eller kanel, det smager også super lækkert!
Toppings: Hemmeligheden ved en luksus grød er ofte toppings. Og her er der faktisk ingen grænser for, hvad du kan putte på!
Jeg brugte en smooth peanut butter, neutral kokosyoghurt (jeg brugte en vegansk yoghurt), små hampefrø – som indeholder protein og kostfibre, men også de gode fedtsyrer (Omega 3- og Omega 6). Her kan du også bruge andre frø, nødder eller kerner – alt efter hvad du lige har liggende i skabene.
For at søde grøden lidt til sidst, så hældte jeg også 1-2 spsk. ahorn sirup over grøden, så den får et naturligt sødme. Du kan sagtens undlade sirup helt eller erstatte med lidt dadelsirup.
Ellers håber jeg, at du kan bruge opskriften! Skriv endelig hvis du har spørgsmål til grøden. Rigtig god søndag herfra ♥️