fbpx

Dadel snickers på 15 min.

Simple, vanedannende og super nemme dadel snickers lavet med kun 5 ingredienser: Dadler, peanutbutter, peanuts, smeltet mørk chokolade og salt.

Kan laves hele året rundt. Klar på 15 min.

nemme og sunde dadel snickers opskrift med peanutbutter

Jeg elsker snacks, der er nemme at lave. Det gælder alt lige fra søde små snacks til at stille den søde tand, små forretter, appetizers eller mellemmåltider. De her dadel snickers minder en lille smule smagsmæssigt som klassiske snickers, som vi kender dem. Blot en del sundere – og knap så komplicerede.

De har snickers er lavet med kun 5 ingredienser:

  • Dadler = Her bruger jeg bløde og store medjool dadler
  • Peanut butter = Jeg bruger smooth peanut butter (ikke crunchy), men du kan bruge lige præcist den peanut butter, som du synes bedst om (eller hvad du lige har i skabene)
  • Peanuts = Hakkede saltede peanuts – du kan også bruge usaltede peanuts eller andre nødder
  • Chokolade = Mørk smeltet chokolade til at hælde over de færdige dadler til sidst. Her kan du også bruge hvid chokolade, mælkechokolade, vegansk chokolade
  • Salt = Selvom jeg bruger saltede peanuts + saltet peanut butter, så drysser jeg også lige med lidt salt på toppen til sidst. Det er med til at fremme smagen af chokolade.

Dadel snickers opskrift.

Antal: 10 dadel snickers
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 5 min.

Super nemme dadel snickers lavet af kun 5 ingredienser: Dadler, peanutbutter, peanuts, smeltet mørk chokolade og salt. Klar på 15 min.

Ingredienser:

  • 10 dadler (gerne de store medjool dadler)
  • 2 spsk. peanut butter
  • 40g. saltede peanuts
  • 40g. mørk chokolade
  • 1 spsk. kokosolie (kan udelades)
  • Salt

Sådan gør du:

1

Skær et snit i dadlerne på langs, åbn dadlerne og fjern eventuelle sten. Placer dadlerne på en tallerken.

2

Fordel 1 lille teske peanut butter i alle 10 dadler.

3

Hak de saltede peanuts i mindre stykker og fyld dem i dadlerne. Pres dadlerne lidt sammen ved åbningen, så fyldet ikke falder ud.

4

Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Jeg tilsætter altid 1 spsk. kokosolie under smeltning, så synes jeg, at chokoladen er nemmere at arbejde med.

5

Fordel den smeltede mørke chokolade henover dadlerne – du kan også dyppe dadler direkte i chokoladen, så de bliver dækket til over det hele.

6

Sæt dadlerne på køl eller frys i 20-30 minutter eller nyd dem med det samme. Drys evt. med lidt salt inden servering.

Ingredienser til sunde dadel snickers.

Som nævnt overfor, så kan du nemt udskifte ingredienserne, med hvad du allerede har i køkkenskabene. Hvis du har andre typer af nøddesmør, andre varianter end mørk chokolade eller andre saltede nødder liggende, så kan det sagtens bruges.

dadler ingredienser med peanutbutter og chokolade

Start med at fjerne stenene fra dadlerne og fyld bunden med peanut butter ↓

fyldte dadler med peanutbutter

Herefter fyldes dadlerne med hakkede saltede peanuts og smeltet chokolade. Bestem selv om du vil dække dadlerne helt ned i den smeltede chokolade eller hælde det ovenpå. Læg dadlerne på en tallerken og kom dem direkte i fryseren i 30 min. til chokoladen har sat sig.

dadel snickers med fyld af peanut butter og chokolade

Drys med lidt salt inden servering – og nyd dadlerne helt som de er!

dadel snickers opskrift

Sundere konfekt til jul og nytår:

De er oplagte at lave som en julesnack, hvis man gerne vil have en lidt sundere konfekt. Men de kan også fyldes med nougat eller marcipan.

Tag dem gerne ud af fryseren 10 minutter inden servering og så har man en super lækker og nem julekonfekt på ingen tid. De kan laves hele året rundt, om sommeren er de også lækre at fylde med syrlige bær eller frugt.

opskrift på sunde dadel snickers

Opbevaring: Jeg opbevarer dem i fryseren de første 30-60 minutter og herefter på en tallerken i køleskabet. I køleskabet kan de nemt holde 3-4 dage (hvis de ellers kan få lov at stå så længe) 😉

Giv opskriften på dadel snickers stjerner her ↓

3.2/5 (6 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top