De her lækre og smagfulde hapsere er en blanding af müslibar og cookies. Heraf navnet cookiebar.
En vegansk kageopskrift lavet med havregryn, vanilje og mørk chokolade.
Jeg havde lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg skulle kalde de her sprøde og lækre barer. For de er nemlig lidt en blanding af en müslibar og en cookie. Der er nemlig en del havregryn i, som gør at de mætter en del. Men samtidig så har den også en smag og sej konsistens i midten helt ligesom cookies.
Hos mig er både müslibarer og cookies et hit, så derfor synes jeg det var sjovt at prøve at lave de her barer med et tvist.
Tip: Du kan sagtens undvære mørk chokolade i dejen, eller erstatte med mælkechokolade, hvid chokolade eller lækre nødder.
Cookiebar.
De her lækre og smagfulde hapsere er en blanding af müslibar og en cookie. Heraf navnet cookiebar. Super nemme som snack eller dessert
Ingredienser:
- 4 dl. havregryn
- 2 dl. mel
- 1 dl. sukker
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1/2 tsk. salt
- 1 dl. kokosolie, smeltet
- 100g. plantesmør
- 100g. mørk chokolade
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 175ºC varmluft.
I en skål blandes havregryn, mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt godt sammen.
Tilsæt smeltet kokosolie og blødt plantesmør. Rør godt sammen med en elpisker, til du får en "crumble" konsistens. Hak chokoladen groft og vend den i dejen.
Hæld dejen i en brødform eller kageform beklædt med bagepapir. Pres dejen godt ned i formen over det hele og fordel lidt hakket chokolade på toppen.
Bages i 22-25 min. Lad den køle helt af, før du skære kagerne i mundrette firkanter eller barer.
Cookiebar – en skøn blanding af müslibar og cookies.
Opskriften på de her cookiebarer er super nemme at lave. Du skal bare blande alle ingredienser sammen i en skål, pres dem ned i en bageform eller brødform og bag i 22-25 min.
Jeg brugte en brødform, fordi at jeg gerne vil have rimelig store (og høje) stykker / barer. Så de blev lidt mere ligesom store firkantede “chunks”. Men hvis du vil lave dem som klassiske aflange müslibar, så kan du skære dem sådan – eller helt som du synes.
Da de mætter en del, så kan du også sagtens skære dem i mindre bidder, så de ikke er så kæmpe.
Serveres som kage, snack eller dessert
Prøv også at servere dem med ekstra smeltet chokolade på toppen, kold is, bær eller frugt. De kan også sagtens spises, helt som de er.
Har endnu ikke en opskrift på klassiske müslibarer. Så tænkte på, at jeg ville lave en sund (eller sundere) opskrift snart fyldt med en masse sunde frø og kerner. Har I nogle gode idéer eller ønsker til ingredienser? Så skriv endelig en kommentar herunder! Altid dejligt med lidt inspiration ♥
Solsikkekerner, peanutbutter, tranebær , mandler, hasselnødder, dadler
Uh det lyder godt! Det må jeg prøve næste gang. Tak for tip! ♥
Pingback: Müslibar – Opskrift på nemme og sunde müslibarer med chokolade