Chokoladetærte – vegansk, saltet og glutenfri
Jeg ved, at det er store ord at sige sådan – men denne chokoladetærte er en af de absolut bedste, jeg nogensinde har prøvet. ‘Choco deli dream’ er navnet, og jeg garanterer, at den er et hit at lave til den næste omgang venner eller gæster kommer på besøg. Jeg laver den faktisk tit, når jeg skal lave en chokoladekage, der bare virker hver gang.. Man skal dog lige sætte lidt tid af til at lave kagen. Arbejdet med dejen i formen kræver lidt tålmodighed, da dejen godt kan være lidt klistret at arbejde med. Men det gør nu kun resultatet endnu bedre.
En glutenfri kage – og uden æg:
Tærten er glutenfri og vegansk. Altså er det en kage uden æg og andre animalske produkter.
Jeg brugte 3 spsk. mandel mel, men almindelig økologisk hvedemel kan også sagtens bruges, hvis du ikke har mandel mel ved hånden. Herudover er det vigtigt med denne opskrift, at du ikke sparer på saltet. Det er utrolig vigtigt for både tærtebunden og kokoscremen, at det er tilsmagt tilpas med salt. Altså; salt, salt, salt. Den bliver kagen kun bedre af. Og det gælder i øvrigt også alle andre kager og desserter, hvor der indgår chokolade. Spis tærte varm og snasket – eller sæt tærten på køl og spist et stykke koldt. Sidstnævnte kan virkelig anbefales!
Chokoladetærte - Choco Deli Dream
Chokoladetærte med mørk chokolade og ristede hasselnødder. Denne 'Choco Deli Dream' er både glutenfri og vegansk - og den bedste, saltede og cremede opskrift på tærte..
Ingredienser:
- Tærtebund:
- 225 g. havregryn, jeg brugte grovvalsede
- 4 spsk. kokosolie
- 2 tsk. salt
- 3 spsk. ahornsirup
- 3 spsk. rå kakaopulver
- 3 spsk. mandel mel
- Topping:
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk. ahornsirup
- 200 g. mørk god chokolade
- 3-4 drys salt.
- Pynt:
- En håndfuld ristede hasselnødder
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180°c.
Lav bagefter tærtebunden: Mix havregryn, kokosolie, salt, sirup, kakao og mandelmel, og mix det sammen i en mindre gryde over lav temperatur.
Beklæd en tærteform med en tyndt lag plantesmør eller kokosolie. Tilføj havregrynsmassen og pres forsigtig ned i bunden og på siderne i formen. (Dejen kan være lidt klistret, men vær tålmodig. Det kræver lidt tid og kræfter at få dejen ned, så den sidder pænt i formen)
Bag tærtebunden i oven i omkring 5-7 minutter.
Lav herefter topping: Varm 1 dåse kokosmælk, ahornsirup og chokoladestykker i en gryde. Bliv ved med at røre rundt, skru ned til lave temperaturer, og rør det sammen grundigt til det bliver en lækker, tyk chokoladecreme. Smag til med 3-4 drys salt.
Når tærtebunden er færdig, så tag kagen ud og hæld forsigtigt chokoladecremen ovenpå. Brug forsigtigt en ske til at fordele massen med, og pas der ikke kommer for mange luftbobler. Hvis der gør, kan du evt. prikke hul på dem med en nål eller spids kniv.
Sæt tærten forsigtigt tilbage i ovnen og bag kagen i 20-22 minutter. (Det er meningen, at chokoladecremen skal føles lidt ubagt.) Hak de ristede hasselnødder og fordel dem ovenpå den varme kage, når den er færdig.
Spis tærten varm, eller kom den i køleskabet og spis den, når den er kølet helt af. (sidstnævnte er nok min favorit) Kagen kan sagtens laves dagen forinden, så længe den står på køl.
~ Choco deli dream min absolut nummer 1 opskrift på vegansk chokoladetærte. Jeg håber, at du vil prøve opskriften.
~ Tærten har virkelig den perfekte kombination mellem sprød kant og bund – og cremet chokolade topping. Sidst jeg spiste den, lavede jeg denne lækre peanutbutter smoothie til – det var virkelig et hit.
Pingback: Æbletærte – Glutenfri opskrift med chokolade og smukke æbleroser