Brownies med søde kartofler, frosting og hasselnødder.
Sunde brownies med søde kartofler og uden tilsat sukker. Ja, en virkelig nem opskrift på den klassiske sød kartoffel brownie – med utrolig lækkert frosting. Det er en dadel kakao frosting med ahornsirup og peanut butter. Virkelig lækkert, og så ovenikøbet sundere end mange andre chokolade saucer.
Kog de søde kartofler 20 minutter inden, så de bliver helt bløde og svampede. En god svampet brownie med en sprød overflade, er nemlig det allerbedste. Husk endelig at tilsætte salt på den færdige kage med toppings – det sætter virkelig prikken over i’et.
Brownies med søde kartofler
Små brownies med søde kartofler – vegansk. Kakao frosting og sprøde hasselnødder. Den bedste brownieopskrift og lækker sund kakao dadel fyld.
Ingredienser:
- Brownies:
- 400g søde kartofler (omkring 2 medium størrelser)
- 12 Medjool dadler
- 90g mandelmel / eller normalt hvedemel
- 100g havregryn
- 1 spsk. smeltet kokosolie
- lidt salt
- 5 spsk. ahornsirup
- 4 spsk. rå kakaopulver
- Kakao frosting:
- 2 spsk. kokosolie
- 2 spsk. ahornsirup
- 3 spsk. kakaopulver
- 8 søde øko Medjool dadler
- 1 spsk. peanut butter
- Drys med salt
Sådan gør du:
Kog kartoflerne i mindre stykker omkring 20 minutter, så de bliver helt bløde.
Forvarm ovnen til 180º C. Put kartoflerne og de resterende ingredienser i en blender og mix massen til en cremet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, så brug en stavblender eller mix i en skål i hånden.
Hæld dejen i en firkantet bageform med bagepapir og bag i cirka 45 minutter på 180º C. Lav imens frostingen.
Frosting: Mix alle kakao frosting ingredienserne med en mindre mixer eller foodprocessor til det er cremet og lækkert.
Spred frostingen ud på på færdige kage. Skær brownies i firkanter og drys til sidst med lidt salt og ristede hasselnødder.
~ Frostingen spredt ud på toppen af kagen og skær ud i forkanter.
Giv opskriften en vurdering lige her ↓
Pingback: Vegansk gryderet – Nem aftensmad med ris og søde kartofler
Kan kagen fryses?
Hej Sarah,
Jeg har ikke prøvet selv, men det tror jeg sagtens, at du kan 🙂
Har gjort det med mange andre kager/bagværk hvert fald.
Bedste hilsner,