Super lækker og cremet blomkålspuré lavet med blomkål skåret i buketter, mandelmælk, plantesmør, hvidløg, salt og peber
En nem vegansk opskrift på hjemmelavet blomkålspuré – klar på ca 20 min.
Blomkålspuré er perfekt at lave, hvis du har en rest i blomkål i køleskabet, som ser lidt trist ud – og hvis du bare ikke aner, hvad du skal gøre af det. Jeg laver faktisk ofte en puré af mange forskellige slags grøntsager. Alt lige fra broccolispuré, græskaråuré, gulerodspuré eller hvad jeg nu har af rester. Grøntsagerne skal bare koges møre og blandes med plantesmør, mælk, salt, peber – og på ingen tid har du en lækker puré.
Det er en nem måde at spise flere grøntsager på, og så undgår man jo også madspild.. Og så kan sådan en puré jo serveres og bruges til utrolig mange ting – jeg har listet nogle idéer op nedenfor!
Inspiration til servering:
- Dip til chips: Kan bruges som en slags sundere dip til chips eller sunde grønkålschips
- Dyppelse: Brug den som dyppelse til hjemmelavede nuggets, hot wings eller pommes frites
- Salatdressing: Hæld den over salaten som en slags dressing
- Pitabrød og wraps: Brug den som en dressing til hjemmelavede pita, i wraps eller måske endda ovenpå pizza
- Tapas: Også oplagt at servere til et tapasbord med en masse andre små retter.
- Suppe: Blomkålspuréen kan også røres i suppe og give et flot mønster/spil på toppen fx ligesom her i butternut squash suppe
Blomkålspuré.
Opskrift på cremet vegansk blomkålspuré lavet med mandelmælk og plantesmør. En super lækker og nem mos eller pure med blomkål.
Ingredienser:
- 1 blomkål
- 2 dl. mandelmælk eller havremælk
- 1 fed hvidløg (kan udelades)
- 2 spsk. plantesmør
- Salt og peber
Sådan gør du:
Skyl og skær blomkålen i små buketter og kog dem i ca. 15 min. til de er helt møre.
Hæld vandet fra blomkålen og hæld dem i en blender eller minihakker sammen med mælk, hvidløg og smør. Blend det hele til en cremet masse. Drys godt med salt og peber og smag til.
Hjemmelavet vegansk blomkålspuré med plantesmør.
Puréen er vegansk, da jeg brugte plantesmør til at blende den cremet med. Men her kan du altså bruge hvilken som helst smør, som du foretrækker – alt slags smør kan bruges. Jeg brugte også mandelmælk, da den er tykkere, sødere og smager bedre synes jeg. Men her kan du også sagtens bruge havremælk, sødmælk – eller hvad du nu selv synes.
Som det kan ses på billedet, så serverede jeg den som en dip med sprøde saltede chips til. Super lækkert og en god måde at lave en anderledes dip, hvis du er træt af den klassiske holiday eller dilddressing.
Tips til ekstra smag: Hvis du synes den savner lidt kant eller smag, så kan jeg anbefale revet citronskal eller finthakket (knust) chili – alt efter smag og behag. Du kan også prøve med limesaft, paprika, muskatnød eller lidt gurkemeje for en flot gul farve.
Pynt den gerne med salt, peber, dild og dryp med lidt olie hen over inden servering. Du kan også sagtens hælde den i en lufttæt beholder eller i et rent glas med låg. Opbevares den i køleskab, kan den fint holde sig 3-4 dage.
Pingback: Græskar puré – Opskrift på nem puré med græskar på 25 min.