fbpx

Veganske linsefrikadeller

Nem og lækker opskrift på veganske linsefrikadeller. Saftige frikadeller lavet med røde linser og uden æg. En lækker hverdags inspiration og vegansk opskrift til aftensmaden – klar på 30 minutter.

veganske linsefrikadeller med røde linser

Jeg er blevet ret vild med at lave frikadeller på det seneste.. Og tænkte straks at jeg måtte dele den her lækre veganske opskrift på frikadeller med jer. For jeg kan se, at der er overraskende mange af jer, som søger inspiration til vegetar frikadeller eller kødfri alternativer. Den her opskrift på linsedeller er vegansk og derfor uden æg. Jeg har brugt et såkaldt hørfrø-æg i stedet. En nem og hurtig blanding af hørfrø + vand, som altid fungerer helt fantastisk som bindemiddel.

Frikadellerne kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. De kan også fryses ned og varmes op i ovnen eller på panden. De kan spises både kolde på rugbrød eller som tilbehør til aftensmaden.

Server dem som vegetarfrikadeller eller veganske frikadeller i wraps, pitabrød, til hasselbagte kartofler, kold kartoffelsalat eller til lette salater.

» Prøv også: Kold og lækker vegansk kartoffelsalat med purløg og radiser

Veganske frikadeller med linser.

Antal: 15 frikadeller
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.

Nem og lækker opskrift på veganske linsefrikadeller. Saftige frikadeller med linser og uden æg. Få inspiration til vegansk opskrifter til aftensmad her.

Ingredienser:

  • 2 spsk. Hørfrø
  • 7 spsk. Vand
  • 200g. Røde Linser
  • 1 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 4 spsk. Mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1-2 spsk. Havremælk (eller andet plantemælk)
  • Håndfuld spinat (du kan også bruge persille, timian, basilikum)
  • Salt og peber
  • Plantesmør til stegning

Sådan gør du:

1

Start med at blande hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side.

2

Skyl linserne i en sigte, og kog dem i 20 minutter.

3

Hæld overskydende vand fra linserne og bland dem med finthakket løg, hvidløg, mel, bagepulver, paprika, spidskommen og finthakket spinat (persille, timian, basilikum eller andet) + hørfrø blandingen. Drys med salt og peber og rør det godt sammen. Farsen skal være meget klistret og sammenhængende. Tilsæt kun lidt mælk til sidst hvis farsen mangler væske. Er farsen for våd, så tilsæt ekstra mel.

4

Form linsefrikadellerne i frikadellestørrelse - helst ikke for store. Steg dem på en pande med smør på middel varme 4-5 min. på begge sider. Vend dem først, når de er færdigstegt og gyldne på den ene side.

Lav farsen og form frikadellerne:

  1. Her er stort set alt hvad du skal bruge til opskriften. Røde linser, hørfrø (blandet med vand), løg, hvidløg, bagepulver, paprika (kan udelades), spidskommen (kan udelades), spinat (eller krydderurter), mel, salt og peber.
  2. Start med at koge de røde linser i 20 minutter til de er bløde.
  3. Bland herefter alle de resterende ingredienser sammen med linserne.
  4. Form linsedellerne til frikadelle størrelse (lav dem endelig ikke for store). Steg dem godt på panden i smør. Vend dem når de gyldne og sprøde på den ene side.
linse frikadeller sådan gør du

I opskriften tilsatte jeg spinat sammen med de røde linser for at give lidt farve. Men du kan også bruge persille, basilikum, timian eller andet. Tilsæt også flere krydderier, hvis du ønsker. Jeg lavede opskriften meget simpel med få ingredienser og tilsatte paprika + spidskommen… Men du kan sagtens tilsætte en stærkere paprika, karry, ekstra sort peber, oregano, chili eller andet godt.

Veganske linsefrikadeller – uden æg:

Der er mange som spørger, hvordan at man kan lykkes med frikadeller uden at bruge et bindemiddel som fx æg eller mælkeprodukter. For når det gælder en opskrift som frikadeller, så er man nødt til at bruge noget andet end æg. Man kan altså ikke udelade et bindemiddel.. For så vil frikadellerne være umulige at forme, og de vil falde helt sammen under stegning. Så derfor er det blevet meget normalt, at man bruger hørfrø + vand i stedet. Når man blander dette, får man en klistret masse, som fungerer virkelig godt.

» Læs mere her: Alt hvad du skal vide om hørfrø-æg som bindemiddel

sunde frikadeller med røde linser

Men, det er ikke altid, at man behøver at bruge et alternativ. Til pandekager, kanelsnurrer og muffins eksempelvis, der kan man sagtens udelade et bindemiddel. Og stadig få en sammenhængende dej. Hvis man har mel, smør og mælk i dejen, så vil det fungere fint sammen. Banan er også virkelig en god ingrediens at bruge. For banan er tykt og også har en klistret og “bindende funktion” gemt i sig.

sprøde linsedeller veganske aftensmad

Jeg håber, at du kan bruge min opskrift på lækre veganske frikadeller med røde linser! De er super lækre, fyldt med proteiner og et godt alternativ til de traditionelle frikadeller med kød. Og jeg håber, at kunne inspirere dig til flere grønne retter til aftensmaden.

Se min samling på alle veganske frikadeller

veganske frikadeller alle opskrifter samlet

Her kan du finde alle mine grøntsagsfrikadeller, som jeg har samlet i en artikel.

» Se samlingen her: Mine bedste veganske frikadelle opskrifter


Hvad synes du om linsefrikadellerne? Giv stjerner her ↓

3.6/5 (48 Reviews)

31 thoughts on “Veganske linsefrikadeller”

  1. Pingback: Blomkålssalat – Opskrift på salat med bagte blomkål og avocado

  2. Pingback: Kikærtebøffer – Veganske bøffer med kikærter nem opskrift

  3. Pingback: Linselasagne – Vegansk opskrift på cremet lasagne med linser

  4. Pingback: Veganske frikadeller – De bedste opskrifter på frikadeller uden kød

  5. Gunhild Lund

    Jeg bruger tit kartoffelmel. det klistrer godt. tak for gode opskrifter. Vh Gunhild

    1. micadeli_dk

      Tak for det Gunhild! Det må jeg bestemt prøve næste gang så. 🙂
      Dejligt du kan bruge nogle af opskrifterne på siden!
      Kh Michala

  6. Denne opskrift er virkelig god, i en familie hvor ingen kan lide linser blev disse frikadeller spist på et øjeblik, de forsvandt.
    TAK for en god opskrift

    1. micadeli_dk

      Hej Martin,
      Hvor lyder det skønt! Er så glad for at opskriften faldt i god jord..
      Skøn dag til dig
      – Michala

  7. Pingback: Veganske flødekartofler – Nem vegansk og mælkefri opskrift uden fløde

  8. Hej Michala,
    De ser super gode ud dine linsefrikadeller! Glæder mig til at prøve dem.
    På billedet med ingredienser, ligner det at du også har noget andet krydderi du kommer i? Er det noget paprika? Spidskommen?
    Mvh Louise

    1. micadeli_dk

      Hej Louise,
      Det har du fuldstændig ret i.. jeg sad faktisk den anden dag og kom til at opdatere opskriften, uden de 2 krydderier var med.
      Jeg kan nemlig klart anbefale godt med paprika og spidskommen, så det skal selvfølgelig med! Tak fordi du skrev det 😉

      Håber at du synes om dem!
      Kh Michala

  9. Pingback: Quinoadeller – Opskrift på quinoa frikadeller med kikærter

  10. Pingback: Vegansk Kartoffelsalat – Opskrift på klassisk salat med kartofler

  11. Pingback: Hvad er vegansk mad? – Nem vegansk mad og opskrifter

  12. Pingback: Vegansk julefrokost – Opskrifter til vegetar eller vegansk frokost her

  13. Pingback: Julesalat – Opskrift på frisk salat til julen med grønkål og appelsin

  14. Pingback: Vegansk pålæg – Mine bedste opskrifter til pålæg uden kød

  15. De smagte bare super godt. Selv ungerne var vilde med dem!
    Men jeg synes dog de var noget melede i konsistensen. Har vi gjort noget forkert, eller skal linser være det?

    1. micadeli_dk

      Hej Camilla!
      Ja linser og bælgfrugter er jo fra naturens side lidt melede i det. Men du kan putte lidt citronsaft, lidt ekstra vand og flere krydderier i, for at gøre dem ekstra saftige og smagfulde. På den måde kan man fjerne den melede smag/konsistens en smule. 😉
      Men dejligt at ungerne var vilde med dem! De er også super mættende og fyldt med proteiner!
      Bedste hilsner,

  16. Linda Moeskjær Andersen

    Kan man få et godt resultat hvis de bages i ovnen? Så man kan spare lidt på fedtstoffet?

  17. Pingback: Vegansk påskefrokost – Opskrifter til vegetar og vegansk påske

  18. Pingback: Grønne frikadeller – Opskrift på lækre grøntsagsfrikadeller

    1. Det kommer nok an på om man steger i lurpak, andet smør eller plantesmør. Jeg plejer at stege i plantesmør 😉
      Bedste hilsner til dig

    1. Hej Mette,
      Ja, det har jeg i hvert fald selv gjort flere gange! 😉
      De skal bare varmes op i ovnen eller på en pande, så de er varme og sprøde inden servering.
      Bedste hilsner

  19. Hej og tak for altid gode opskrifter.
    Men denne kan jeg simpelthen ikke få til at blive fars, først tænkte jeg at hørfrøene ikke blevet slimet nok, så prøvede jeg at putte dem i hakker med vand og så blev det meget slimet, men dejen er stadig meget våd. Hvad gør jeg forkert 😭

    1. Hej Kirsten,
      Jeg beklager mit sene svar – jeg har haft lidt udfordringer med kommentarsporet herinde.
      Håber dog mit svar kan bruges alligevel: Åh, det lyder som om, at der mangler mel. Men jeg går ud fra, at du har brugt samme ingredienser og mængder, som jeg har i opskriften. Dejen skal gerne være lind (lidt slimet) men selvfølgelig “fast”, så de kan formes som frikadeller. Der kan altid være forskel på fars, da vi jo alle bruger forskellige produkter. Men mit bedste bud er, at tilsætte mere mel næste gang, så farsen bliver så fast – men fortsat så lind – som muligt.
      Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe Kirsten. Skriv endelig næste gang, så skal jeg prøve at hjælpe her igennem kommentarerne. ❤️
      Bedste hilsner herfra ☀️

    1. Hej Emil
      Jeg beklager mit sene svar 🌸 Jeg har desværre ikke prøvet det, men ja, jeg vil bestemt tro, at de kan laves i airfryer.
      Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top